Не се притеснявай ;) Докато не дойде новото правителство нищо няма да се промени, а вече подадени молби си се разглеждат при условията важащи при подаване на молбите.
Точно заради това искат да правят промени защото сега, раждаш, ставаш студент ( не е никак трудно както добре знаем) и подаваш молба+ акт за раждане+ Л.К. и Уверение от ВУЗ-а и това е!!! Не знам как са пропуснали да запушат подобна дупка за злоупотреби ( което искрено ме радва). Все пак ми остава питането от по-горния пост за това дали може да се измени заварено положение ( подал си документи при едни условия и 2 месеца след това да променят със задна дата нещо).
Ето ти доказателство ;)
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката. Ако имаше подобна рестрикция, то би могло да се интерпретира като вид дискриминация.За вече студентки родили деца майки да има помощи, а за такива които след раждането стават студентки да няма... Имаше и доста мнения от предните страници със примери, че са отпускани в подобни случаи помощи.
Здравейте,

Предвид, че жена ми в момента е студентка редовно обучение 3 месеца след като се роди синът ни ни предстои да подадем въпросните докумнети и да кандидатстваме за помощта. Никъде, ама никъде не пише, че майката НЕ трябва да получава майчинство ( т.е. да не е на ТД), както и "Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството", т.е. и доходите не се гледат, както и може да е станала студентка редовно обучение СЛЕД като се е родило детето. Имаше някои много подвеждащи мнения, на които определено не трябва да се вярва. Иначе и аз гледах репортажа, в който бе казано, че след като встъпи новото правителство ще направят промени за помощта, НО (ГОЛЕМИ БУКВИ НО), промените не може да засягат ВЕЧЕ ПОДАДЕНИ молби за помощта, тъй като към момента на подаването важат действащите и обнародвани закони. Не съм юрист, но не ми е известно дали може да се приеме със някаква задна дата промяна и да "прецакат" вече подалите молби за такава помощ. Хубаво е някой по-компетентен да се изкаже по темата. Считайте го като въпрос, дали след като си подал изрядни документи по сега действащия закон, след месец може да ти кажат, че има промяна със задна дата...?